×
SME نیوز

پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران (SME نیوز)


صفحه اصلي
درباره ما
خانه
همه عناوين
اخبار ملي
اخبار استاني
تماس با ما
چند رسانه‌ای
 


نسخه چاپي      ارسال به ديگران

تحقق جهش تولید در صنایع کوچک

گفت‌وگو با محسن صالحی‌نیا

در سال "جهش تولید" هستیم و صنایع کوچک و متوسط که حدود ۹۲ درصد صنایع کشور را شامل می‌شوند، برای رسیدن به جهش تولید از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. این درحالی است که صنایع با مشکلاتی روبه‌رو بوده و همین موضوع روی راندمان و فعالیت آن‌ها اثرات منفی گذاشته است. برای در جریان قرار گرفتن وضعیت شهرک‌های صنعتی کشور با معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به گفت‌وگو پرداخته‌ایم.

محسن صالحی‌نیا در گفت‌وگو با "صمت" در پاسخ به این پرسش که درباره راه‌اندازی مجدد صنایع کوچک و متوسط تا کنون چه اقداماتی انجام ‌شده است، اظهار داشت: از مجموع واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور ۹۸۰۰ واحد غیرفعال هستند که این تعداد حدود ۲۱ درصد کل واحدهای تولیدی به بهره‌برداری رسیده است.

گفت‌وگوی "صمت" با معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران را می‌خوانید.

• یکی از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در چند سال گذشته راه‌ اندازی دوباره واحدهای راکد بوده. درباره راه ‌اندازی مجدد صنایع کوچک و متوسط تا کنون چه اقداماتی انجام‌ شده است؟


بر اساس آمار منتشر شده، در حال ‌حاضر از مجموع واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور ۹۸۰۰ واحد غیرفعال هستند که این تعداد حدود ۲۱ درصد کل واحدهای تولیدی به بهره‌برداری رسیده است. در امسال و طبق برنامه‌ریزهای انجام ‌شده قرار است ۱۵۰۰ واحد تولیدی در کل کشور به چرخه تولید بازگردد و تا کنون توانسته‌ایم ۴۶۸ واحد تولیدی را احیاء کنیم که این واحدها زمینه اشتغال ۸ هزار نفر را فراهم کرده است.

برای توسعه زیرساخت‌های واحدهای تولیدی و صنعتی کشور چه اقداماتی انجام ‌شده است؟

امسال با توجه به محدودیت‌های داخلی به‌ویژه محدودیت در منابع عمرانی، برنامه‌های مبتنی بر اجرای طرح‌ها و اقدامات مشارکتی با هدف تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی در دستور کار قرار گرفت. برنامه‌هایی که مقرر شد در هماهنگی و همکاری با نهادهای اجرایی ذیربط، سازمان برنامه‌ و بودجه و منابع داخلی، به‌طور ترکیبی اجرا شوند. بر همین اساس مقرر شد واحدهای مربوط اجرای طرح‌های مشترک را برای تأمین آب و برق واحدهای صنعتی و تولیدی در دستور کار قرار دهند.

با این روند توسعه زیرساخت‌ها و رفع مشکلات در این حوزه چگونه اجرایی شد؟

در این مدت، توسعه زیرساخت‌ها از دو جنبه پیگیری شده است. در یک بعد به توسعه فیزیکی توجه ‌شده که در این بخش صنعتگران گوناگون، بنگاه‌های تولیدی و کارآفرینان علاقه‌مند به فعالیت در نقاط تقاضا محور با دریافت مجوزها از مراجع ذیربط به ما مراجعه می‌کنند. تلاش ما این است که محلی برای استقرار واحدهای تولیدی این گروه فراهم کنیم.  در شرایط فعلی در استان‌های مختلف تقاضای بسیار بالایی برای احداث واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی وجود دارد که سعی داریم با توسعه فیزیکی مکان‌ها و با رعایت مسائل زیست محیطی و مقررات موجود بتوانیم به توسعه زیرساخت‌ها در ۸۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی اقدام کنیم.

جنبه دیگر توسعه زیرساخت‌های واحدهای تولیدی و صنعتی کشور است. تأمین زیرساخت‌هایی مانند آب، برق، راه دسترسی و شبکه فیبر نوری در این بخش تعریف شده است. در چند سال گذشته برای توسعه این زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه آب و برق با هماهنگی و مشارکت استان‌ها اقدامات مطلوبی انجام شده است.

توسعه واحدهای مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی یا واحدهای جدیدی که بخواهند در شهرک‌های صنعتی مستقر شوند نیازمند تأمین آب و برق هستند. با توجه به تعاملی که با وزارت نیرو و شرکت‌های آب و برق منطقه‌ای استان‌های کشور و شرکت شهرک‌های صنعتی وجود دارد، برای تأمین آب و برق آن‌ها اقدام می‌شود.

واحدهای تولیدی کشور با مشکل تأمین نقدینگی روبه‌رو هستند. برای تأمین سرمایه در گردش آن‌ها چه اقداماتی انجام شده است؟

تأمین نقدینگی مشکل بسیاری از واحدهای تولیدی است. بر اساس هماهنگی‌های انجام ‌شده، این واحدها می‌توانند بخشی از نقدینگی را از طریق دریافت تسهیلات بانکی فراهم کنند. در حال ‌حاضر، سهم واحدهای تولیدی و صنعتی کشور از دریافت تسهیلات بانکی حدود ۳۱ درصد است و نیاز است که سهم بیشتری از تسهیلات بانکی به حوزه تولید و صنعت کشور اختصاص داده شود. با توجه به جایگاه تولید در اقتصاد و اشتغال کشور و این‌که واحدهای تولیدی با کمبود نقدینگی برای تأمین مواد اولیه و تجهیزات روبه‌رو هستند، نیاز است که ۳۱ درصد تسهیلات بانکی به حوزه صنعت به ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.

در سال جهش تولید قرار داریم. آیا تا پایان امسال جهش تولید در واحدهای تولیدی صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران محقق خواهد شد؟

بر اساس آمار در حال ‌حاضر نیز در برخی از واحدهای تولیدی کشور که در زمینه تولید لوازم ‌خانگی فعالیت دارند، شاهد افزایش ارقام تولید هستیم؛ به‌علاوه این‌که با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام ‌شده و رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی تا پایان امسال شاهد تحقق جهش تولید خواهیم بود.

• روزنامه صمت، شماره 1589، 27 مرداد 1399

تاريخ: 1399/05/27  | ساعت: ١٠:٠٧ | شناسه: ١١٤٤٠ | تعداد نمايش: 1596


خروج




آمار بازدید

  • بازديدکنندگان آنلاين : 11

  • بازديد کنندگان اين صفحه : 1223429

  • بازديدکنندگان امروز : 5290

  • کل بازديدکنندگان : 19160970


shoaresal-1400-2-min.jpg

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان ولی عصر، بالاتر از میدان ونک، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک 10

پست الكترونيك: info@isipo.ir

کد پستی: 1994768351

تلفن: 88770854-021

فکس: 88774035-021

SME نیوز

تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران می‌باشد