نسخه چاپي
ارسال به ديگران
در جريان سفر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به خرم آباد انجام شد:
چهاردهمین دفتر شبکه فن بازار ملی ايران در لرستان آغاز به كار كرد
چهاردهمین دفتر شبکه فن بازار ملی ايران روز یکشنبه با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و عقد تفاهم نامه در لرستان راه اندازی شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، این شبکه در همایش تجلیل از واحدهای موفق شهرکهای صنعتی و با حضور استاندار لرستان به منظور تسهیل در ایجاد ارتباط میان تولیدکنندگان و خریداران راه اندازی شد.
۱۴۰ شهرک و ناحیه صنعتی جديد در کشور ایجاد میشود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت روز یکشنبه در همایش تجلیل از فعالان واحدهای موفق شهرکهای صنعتی استان لرستان گفت: هم اکنون حدود ۹۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی فعال در کشور وجود دارد و ۱۴۰ مورد نیز در مراحل مختلف برای استقرار صنایع هستند.
محسن صالحینیا افزود: از مجموع ۸۸ هزار واحد صنعتی کشور حدود ۹۲ درصد صنایع کوچک هستند و ۴۳ هزار واحد در شهرکها مستقر شدهاند.
وی با بیان اینکه از این رقم حدود ۲۱ درصد ممکن است با رکود مواجه باشند، اضافه کرد: ۳۰ تا ۴۰ درصد واحدهای فعال با ظرفیت ۵۰ درصد، ۳۰ درصد با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ و ۳۰ درصد نیز با ظرفیت بالای ۷۰ درصد فعالیت میکنند.
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: علاوه بر ۴۳ هزار واحد مستقر در شهرکها، ۳۳ هزار واحد نیز در مراحل مختلف آماده سازی هستند که باید سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد معادل بیش از هفت هزار واحد آنها به تناوب بهرهبرداری شوند.
صالحينيا تصريح كرد: متأسفانه دریافت حداقل ۴۰ درصد تسهیلات بانکی، محقق نشده و بانکها در سالهای جاری به دلایلی نتوانستهاند همراهی کنند. بنابراین باید روشهای جدیدی برای رسیدن به اين هدف گذاری طراحی شود.
وي با بیان اینکه تعداد واحدهای بهرهبرداری شده و اشتغال شهرکهای صنعتی لرستان کمتر از یک درصد است، اظهار داشت: صنایع کوچك پشتیبان و تأمین کننده صنایع بزرگ هستند که باید توجه بیشتری به ارتقاء این واحدها معطوف شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت توسعه خوشههاي كسب و كار را از راهکارهای مهم افزایش ظرفیتهای صادراتی صنايع كوچك دانست و بیان کرد: همچنین استفاده از فن بازارها برای مشترک سازی در صنایع کوچک اجتناب ناپذیر است.
صالحینیا افزود: در لرستان 2 خوشه صنعتي شکل گرفته و ۲ خوشه نيز درحال انجام است و اين استان ظرفیت صادراتي بسیار خوبی دارد.
وی خاطرنشان كرد: امروز هیچ کالایی نیست که از نظر قیمت، کیفیت، بازار و مشتری حرکت مثمری داشته باشد، مگر اینکه فن بازارها و کلینیکها همراهیاش کرده و برای فعالیت به آن کمک کنند.
افراد ناتوان تهدیدی بزرگ برای صنایع هستند
استاندار لرستان نيز در اين همايش گفت: یکی از تهدیدهای بزرگ برای صنایع، افراد تازه وارد و ناتوانی هستند که وارد این عرصه شدهاند.
سید موسی خادمی افزود: برخی افراد ناتوان بدون داشتن سرمایههای علمی و مالی، بدون زحمت با دیدن افراد موفق در یک فعالیت صنعتی وارد این عرصه میشوند و برای خود و دیگران مشکلاتی ایجاد میکنند.
وی از این افراد بهعنوان تازه وارد و تهدید صنایع نام برد و اضافه كرد: بسیاری از صنایع کوچک به دلیل ورودیهای جدید که در شرایط خاص بهوجود میآیند، دچار مشکل میشوند.
استاندار لرستان توضیح داد: یکی از راهکارهای کاهش مشکلات تازه واردها، ایجاد خوشههای صنعتی است که این ظرفیت در لرستان، بهویژه در حوزه سنگ، عسل و فرش وجود دارد تا بتوان با اجرای این مهم به یکی از استانهای برتر نیز تبدیل شد.
خادمي با بیان اینکه در صنعت اصل بر رقابت است، ادامه داد: افرادی در این عرصه موفق هستند که با تولید و بازاریابی بیشتر و البته هزینه کمتر بتوانند بازار را تسخیر کنند که برای حذف رقبا باید مدل همکاری را پیش گرفت که یکی از جلوههای این مهم، خوشهها هستند.
وي تصريح كرد: خوشههای صنعتی میتوانند بهعنوان یک موتور محرکه با همکاری یکدیگر، تهدید رقبا را از میان بردارند و با استفاده از ظرفیتهای مشترک نسبت به ارتقاء بهرهوری اقدام کنند.
استاندار لرستان با بیان اینکه تعداد شهرکهای صنعتی اين استان قابل قبول اما سطوح آنها بسیار کم است يادآور شد: برخی استانهای همجوار ۱۲ هزار هکتار شهرک دارند، درحالی که این رقم در لرستان یک هزار و ۵۰۰ هکتار است که قابلیت ارتقاء دارد.
خادمي خاطرنشان كرد: زیرساخت برخی شهرکهای صنعتی لرستان در جريان سیل اخير از بین رفته که باید برای جبران این خسارتها اعتبار و تسهیلات ویژه اختصاص یابد.
لرستان به یکی از فن بازارهای مهم کشور تبدیل ميشود
در ادامه اين همايش، رئیس شبکه فن بازار ملی ایران نيز اظهار داشت: با وجود دفاتر منطقهاي شبكه فن بازار، تعامل عرضه و تقاضای فنآوری محقق و معرفی تولید به مصرف کننده تسهیل میشود.
میلاد صدر خانلو با بیان اینکه اولین فن بازار استان لرستان در گذشته راه اندازی و منجر به عدم موفقیت شده بود، ادامه داد: این مهم باید با مشارکت بخش خصوصي انجام شود و لرستان ظرفیتهای بالایی برای موفقیت در فن بازار دارد که باید بهخوبی بهکار گرفته شود.
۹۶ درصد صنعت لرستان را صنایع کوچک تشکیل میدهند
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان نيز در اين همايش گفت: بیش از ۹۶ درصد صنعت اين استان را صنایع کوچک تشکیل داده که ۳۰ درصد این صنایع در شهرکها و نواحی صنعتي مستقر هستند.
بختیار رازانی اظهار داشت: یک هزار و ۳۲۴ پروانه بهرهبرداری صنعتی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان صادر شده که ۹۶ درصد آن صنایع کوچک هستند و در ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی در مساحت یک هزار و ۵۰۰ هکتار مستقر شدهاند.
وی با اشاره به گستره بیش از ۱۰ برابری شهرکهای صنعتی در برخی استانها افزود: بیکاری یک ابرچالش است که میتوان از طریق واحدهای صنعتی کوچک با آن مقابله کرد؛ چرا که این واحدها سرمایه کمی نیاز دارند و زودبازده هستند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان اضافه كرد: صنایع بزرگ برای ایجاد هر شغل چهار تا پنج میلیارد تومان هزینه میکنند، درحالی که کسب و کارهای خرد با کمتر از ۱۰ نفر اشتغالزایی میتوانند به ازای هر سه تا پنج میلیون تومان یک فرصت شغلی ایجاد نمایند.
رازانی تنها راه نجات از بحران بیکاری را سرمایهگذاری در صنایع کوچک دانست و تصریح کرد: این حوزه قابلیتهای بسیاری دارد، اما در عوض قدرت چانه زنی بالایی برای تسهیلات ندارد. به همین منظور، دولت سال 13۹۵ از حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی، ۱۰ درصد معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان را در قالب طرح رونق تولید به صنایع کوچک اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در لرستان بانکها همکاری خوبی داشتهاند و با همکاری تمامی دستگاهها سال گذشته ۶۷ واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید بازگشت که از این تعداد ۲۴ واحد در شهرکهای صنعتی مستقر بودند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان با بیان اینکه در قالب طرحهای توسعه از صنایع کوچک کمتر از ۵۰ نفر اشتغال حمایت میشود، اعلام کرد: سال 13۹۶ تعداد ۱۲ خوشه در اين استان شناسایی و تا کنون خوشههای گلیم و فرش برای اجرا آماده شدهاند و فرآیند توسعه خوشههای عسل و آبزیان نیز امسال انجام میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنين در جريان سفر به لرستان با حضور در شهرک صنعتی شماره 1 خرم آباد كه با همراهي معاون صنايع كوچك سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، رئیس شبکه فن بازار ملی ایران، معاون توسعه فنآوري پارک فنآوری پردیس و جمعي از مديران دستگاههاي اجرايي اين استان انجام شد، از چند واحد صنعتی بازدید و از نزدیک در جريان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت.
استان لرستان دارای 23 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب با اشتغالزایی بیش از هفت هزار نفر است.
تاريخ: 1398/05/20 | ساعت: ١٤:٢٠ | شناسه: ٧١٣٧ | تعداد نمايش: 378
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |
خروج