نسخه چاپي
ارسال به ديگران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در تبريز عنوان كرد:
۲ هزار پروژه عمراني زيرساختي در کشور در دست اجراست/ احیاء ۱۷۰۰ واحد صنعتی و تولیدی راکد در کشور/ حذف بروکراسی زائد اداری تمام تلاش رئیس جمهور و دولت سيزدهم است
علی رسولیان روز شنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بيان اينكه افزایش ظرفيت تولید واحدهای صنعتی فعال و احیاء واحدهای توليدي راکد در دستور کار است، گفت: تا کنون یک هزار و ۷۰۰ واحد صنعتي راکد در کشور احیاء شده است، كه سهم آذربایجان شرقی در سال جاري، احياء ۹۰ واحد راکد میباشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۲ هزار پروژه عمراني زيرساختي با ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار در کشور در دست اجراست که از این تعداد ۲۵۰ پروژه مربوط به استان آذربایجان شرقی است.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، علی رسولیان روز شنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بيان اينكه افزایش ظرفيت تولید واحدهای صنعتی فعال و احیاء واحدهای توليدي راکد در دستور کار است، افزود: تا کنون یک هزار و ۷۰۰ واحد صنعتي راکد در کشور احیاء شده است، كه سهم آذربایجان شرقی در سال جاري، احياء ۹۰ واحد راکد میباشد.
وی اضافه كرد: رویکرد پاسخگویی و تكريم شهروندان، محور اولویت برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت است و بر این اساس، سامانه پاسخگويي 124 در سراسر كشور درحال راه اندازي است تا ارتباط سریع و مستقیم با مراجعان انجام شود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران با اشاره به اینکه شفاف سازی و الکترونیکي نمودن فرآیندها، از دیگر رویکردها و اولویتهاي وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا همه بهطور یکسان به اطلاعات دسترسی داشته باشند، ادامه داد: محو سوء استفاده و رانت اطلاعاتي، از مزایای این سلسله اقدامات است.
رسولیان يادآور شد: اصلاح ساختار اداری، حمایت جدی از صنایع و افزايش سقف پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی كوچك و متوسط از دیگر اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت است، که بهعنوان نمونه، يارانه ۸۵ نوع خدمت به صنایع کوچک در سال جاري سه برابر شده است.
وي اظهار داشت: تأمین زیرساختهای توليد، از جمله زمين، آب و برق در شهرکها و نواحی صنعتی، از دیگر اولویتهایی است که امسال با جديت بيشتر در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران دنبال ميشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: البته امسال در بخش اعتبارات زیرساختی، شاهد افزایش یک و نیم برابری هستیم و شاخصهای مربوطه نیز دو برابر شده است.
رسوليان در بخش ديگر سخنان خود با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از منابع طبيعي و سرمايههاي انساني توانمندي در بخش صنعت و معدن برخوردار است، افزود: اگر نگاه ویژهای به اين ظرفيتهاي بخش خصوصی نداشته باشیم، هرگز موفق نمیشویم؛ چرا كه محور برنامه ريزيهاي دولت باید بر مبنای ظرفیت و توانمندی بخش خصوصی باشد و در اين راستا بروکراسی زائد اداری از بین برود، كه اين مهم، تمام تلاش رئیس جمهور و دولت سيزدهم است.
وي اضافه كرد: صنعت در آذربایجان شرقی از جایگاه ویژهای برخوردار است، و صنعتگران اين استان نهتنها در داخل استان بلکه در کل کشور نيز تأثیرگذار هستند و باید از این ظرفیت بالا استفاده شود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران ادامه داد: فرآیند انتخاب مدیران در وزارت صنعت، معدن و تجارت، مبتنی بر علم، تخصص، تجربه، مجموعه اقدامات انجام شده و ظرفیتهاي منطقهای افراد است، كه انتصاب رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نيز با اين معيارها صورت گرفته است.
رسولیان همچنين با قدرداني از زحمات سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، تصريح کرد: رئیس جديد سازمان صنعت، معدن و تجارت فردی اجرایی، میدانی و دارای قدرت هماهنگي و مهارتهاي ارتباطي بالاست که در مسئوليت قبلي خود موفق شد تنها در یک سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای شهرکهای صنعتی تهران جذب نمايد، كه امیدواریم در اين استان نیز در حوزه تولید و تجارت منشاء اثر باشد.
وي اظهار اميدواري كرد با همراهي، هم افزايي و حمایتهای اركان حاكميت و فعالان صنعتي، معدني و تجاري، استان آذربایجان شرقی در تحقق شاخصهاي بخش صنعت، معدن و تجارت و رشد اقتصادی مطلوب پيشگام باشد.
دیپلماسی مرزی اولویت توسعه در آذربایجان شرقی است
استاندار آذربایجان شرقی نيز در اين مراسم با بیان اینکه دیپلماسی مرزی، اولویت توسعه همه جانبه در این استان است گفت: صنعت، معدن و تجارت باید پیشاهنگ دیپلماسی مرزی با کشورهای همسایه باشد.
عابدین خرم افزود: باید صنایع استان بهخوبی معرفی شوند تا ظرفیتهای مناسبی برای ارتباطات بینالمللی و صادرات به کشورهای همسایه گسترده شود.
وی اضافه كرد: بهرغم اینکه آمار بیکاری استان ۱۰ درصد اعلام شده و آمار خوبی است، اما از آنجا که بیشتر فارغ التحصیلان جوان جویای کار هستند، باید در آمارها بازنگری اساسی کنیم تا در ارتقاء ظرفیتها ناکام نمانیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه صنایع کوچک در حوزه اشتغال، تولید و معیشت مردم بسیار مهم هستند، ادامه داد: ظرفیتها و فرصتها در آذربایجان شرقی و در بخشهای مختلف متناسب نیست.
خرم خاطرنشان کرد: از اولویتهای ما، توجه به صنایع پایین دستی مرتبط با علوم دانش بنیان و فناور است؛ چرا كه ارتقاء توانمندی نیروی انسانی و ایجاد حلقه وصل بین دانشگاه و صنعت با علوم دانش بنیان، راهکار عملیاتی برای دستیابی به توسعه و اشتغال مناسب در آذربایجان شرقی است تا در عمل از دانش جوانان امکان بهره مندی فراهم شود.
وی يادآور شد: بیش از هشت میلیارد تن ذخائر معدنی آذربایجان شرقی است که البته هنوز بخشی از آنها نیز شناسایی نشده و به هر حال به سراغ بخش بزرگی از ذخائر معدنی استان نرفتهایم؛ شاید دو تا سه معدن مس دیگر در استان وجود داشته باشد که هنوز شناسایی نشده و از بقیه هم بهطور مناسب در توسعه استان بهره گیری نشده است.
استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: بر این اساس باید برنامه مدون برای شناسایی معادن جدید و بهره مندی از معادن موجود وجود داشته باشد و صنایع راکد استان نیز فعال شوند.
خرم تصريح کرد: استفاده از ظرفیت اوراسیا، فعال شدن گمرکات و اقبال صنعتگران روسیه برای تجارت و همکاری با ایران که در سفر رئیس جمهور به این کشور نمایان بود، از دیگر ظرفیتهایی است که آذربایجان شرقی میتواند در بهره گیری از آنها پیشتار باشد.
وی تأكيد کرد: فعال تر کردن دیپلماسی مرزی با کشورهای آذربایجان، ارمنستان و ترکیه و ارتباط با گرجستان بهعنوان پل تجارت و همکاری فراسرزمینی میتواند ظرفیتهای آذربایجان شرقی را افزایش دهد.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: با توجه به ظرفیتها و فرصتهایی که در اين استان وجود دارد، بخش صنعت، معدن و تجارت میتواند گامهای مؤثری را برای برقراری دیپلماسی مرزی بردارد و این دور از دسترس نیست.
خرم اضافه كرد: به افرادی نياز داریم که شعارهایی را که دولت سیزدهم میدهد، در میدان عمل پیاده کنند؛ بر این اساس تغییر ماهوی در حوزه مدیریت باید داشته باشیم تا افراد سیاستها و اهداف دولت را بپذیرند و در غیر این صورت نباید مسئولیت بپذیرند.
وی ادامه داد: مدیر باید میدانی باشد و عمل در میدان را به پشت میزش ترجیح دهد؛ در واقع در مواقع نیاز در مناطق محروم حضور یابد تا عدالت برقرار شود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با تقدیر از بازاریان در بیش از دو سال دوران شیوع کرونا و همکاریشان در جهت رفع مشکلات نیازمندان گفت: در این دوره بازاریان و صنعتگران سنگ تمام گذاشتند، وارد گود شدند و با کمکهای مؤمنانه، نگرانی قشر ضعیف را برطرف کردند.
دفاتر مالیاتی باید در آذربایجان شرقی ایجاد شود
در بخش ديگر اين مراسم، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: علت اینکه سازمان امور مالیاتی هرچه که میخواهد اضافه میکند، نبود دفاتر مالیاتی در استان است؛ لذا باید نسبت به ایجاد دفاتر مالیاتی اقدام ویژهای انجام شود.
محمد حسین فرهنگی افزود: فردا صبح طرحی در دستور كار مجلس شورای اسلامی است که بر اساس آن، از تعطیلی بنگاههای تولیدی جلوگیری خواهد شد.
وی اضافه كرد: بر اساس این طرح، تمامی راههای تعطیلی بنگاههای تولیدی بسته و در صورت نهایی شدن، تمامی مشکلات دیرینه واحدهای تولیدی کشور حل خواهد شد.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسكو در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: تنها یک استثناء در این طرح وجود دارد که در صورت بروز هر نوع مشکل غیرعادی در یک واحد صنعتی، تنها با دستور شورای تأمین استان مربوطه، حکم تعطیلی آن واحد صادر خواهد شد.
فرهنگي درخصوص بحث مالیات نیز گفت: طبق توافقی که با دولت کردهایم، مقرر شده است سقفی برای مالیاتها تعیین شود و افزایش ۶۲ درصدی که اعلام شده است، تنها بر دوش واحدهای تولیدی نباشد.
وي خطاب به رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت و استاندار آذربایجان شرقی بيان كرد: یکی از مشکلاتی که باید حل شود، ایجاد دفاتر مالیاتی در استان است و علت اینکه سازمان امور مالیاتی هرچه که میخواهد اضافه میکند، نبود دفاتر مالیاتی در استان است؛ لذا باید نسبت به ایجاد دفاتر مالیاتی اقدام ویژهای انجام شود.
از ظرفیت بخش خصوصی آذربایجان شرقی در تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی استفاده شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نيز در ادامه اين مراسم گفت: اگر رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت بتواند واگنهای از هم گسسته اين بخش را وصل کرده و زنجیره تولید را به حرکت دربیاورد، میتوانیم شاهد تحقق رشد ۸ درصدی در آذربايجان شرقي باشیم که در این مسیر باید از ظرفیت بخش خصوصی استان نیز استفاده شود.
یونس ژائله افزود: ما به یک برنامه جامع در صنعت کشور نیاز داریم؛ چرا که تا کنون نتوانستهایم با وجود ظرفیتهای بالا در کشور و استان، از این ظرفیتها استفاه کنیم.
وی اضافه كرد: در کشورهای دنیا، دولتها از ظرفیت شرکتهای خصوصی در جهت ایجاد ظرفیت مالیاتی، حل مشکل اشتغال و ... استفاده میکنند و امروز، اقتصاد قدرت اصلی کشوری مانند چین است.
اين فعال اقتصادي ادامه داد: در چند ماه اخیر فاصله بین بخش خصوصی و دولت زیاد شده بود که در این مدت حضور استاندار جديد شاهد هستیم که با جان و دل وارد میدان شده و فضای مثبت و امیدوار کنندهای بهوجود آورده است.
ژائله تأکید کرد: اگر رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت بتواند واگنهای از هم گسسته را وصل کرده و زنجیره تولید را به حرکت دربیاورد، میتوانیم شاهد تحقق رشد ۸ درصدی در آذربايجان شرقي باشیم که در این مسیر باید از ظرفیت بخش خصوصی استان نیز استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون نیازمند همراهی دولت و بخش خصوصی هستیم و با داشتن ارتباط خوب با بخش خصوصی بسیاری از مشکلات استان قابل حل است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز اظهار داشت: خوشبختانه در حال حاضر مجلس و دولت کاملاً یک دست هستند و باید موانع راه سرمایه گذاران و مشکلات زيرساختي شهرکهاي صنعتی با همكاري دستگاههاي اجرايي مربوطه از بين برود.
ژائله يادآور شد: متأسفانه رتبه استان ما در استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملی اصلاً خوب نیست و درحالی که همه استانها سهم خود را از این صندوق دارند، نباید با تنگ نظری و محدود کردن فضا، سهم آذربايجان شرقي ما به سایر استانها داده شود.
آذربایجان شرقی رتبه اول ذخائر معدنی كشور را دارد
در بخش ديگر این مراسم نيز سرپرست سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اظهار داشت: در اوایل انقلاب اکثر تجار ما وارد کننده بودند و تخصصی در صادرات نداشتند، اما به برکت انقلاب اسلامي و رهنمودهای امام و رهبري، اکنون کشور با صادرات غیرنفتی اداره میشود.
غلامعلی راستی افزود: در اوایل انقلاب به صادرات ۴ میلیارد دلاری افتخار میکردیم، اما اکنون نزدیک به ۴۵ میلیارد دلار صادرات داریم.
وی اضافه كرد: اکنون در استان ما ۵۴ شهرک صنعتی با بیش از ۲ هزار واحد صنعتی فعال وجود دارد و با احتساب ۲۸۰۰ واحد صنعتی خارج از شهرکها، جمعاً ۴۸۰۰ واحد صنعتی در استان وجود دارد.
سرپرست سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی ادامه داد: در بخش معدن، استان ما رتبه اول ذخائر معدنی را دارد و علاوه بر مس سونگون، طلای اندریان در صورت راه اندازی واحد نفلین سینیت سراب، علاوه بر حل مشکل اشتغال، مواد اولیه تولید آلومینیوم و تأمین نیاز سیمان در استان نیز حل خواهد شد.
راستي يادآور شد: اتاق بازرگانی تبریز بهعنوان اولین اتاق ایران، ۱۴ هزار کارت بازرگانی صادر کرده است و اکنون ۸ هزار کارت فعال وجود دارد و باید توجه ویژهای به ظرفیت بالای تجار تبریزی شود.
وي بيان كرد: اکنون ۱۴۸ هزار واحد صنفی فعال و ۳۸۰ اتحادیه صنفی در استان وجود دارد که در تمامی مناسباتها، مخصوصاً در ایام کرونا، بازاریان و اصناف نهایت همراهی خود را انجام دادهاند.
رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: تعامل با تشکلها با محوریت بخش خصوصی را پیش خواهیم گرفت و با تسهیل گری، تنظيم گري و اولويت گذاري، نهایت همکاری را با فعالان اقتصادي خواهیم داشت.
صابر پرنیان با بیان اینکه اطاعت از فرامین رهبری در صدر برنامه و اولویتهای کاری در سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی خواهد بود، افزود: هیچ مانعی برای کسب و کارهای مشروع پیش نخواهد آمد.
وي اضافه كرد: با از بین بردن نگاه جزیرهای، اجازه نخواهیم داد هیچ مانعی بر سر راه کسب و کار مشروع استان ایجاد شود؛ چرا كه وظیفه ما، رفع موانع و تسهیل فضاي كسب و كار بخش تولید و تجارت است.
در این آیین، صابر پرنیان با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان رئیس سازمان، صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی منصوب و از زحمات غلامعلي راستی، سرپرست سابق این سازمان تقدیر شد.
© گزارش تصويري
تاريخ: 1400/11/02 | ساعت: ١٣:٠٠ | شناسه: ١٦٣٢٢ | تعداد نمايش: 279