نسخه چاپي
ارسال به ديگران
با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت؛
شهرک صنعتی هادیشهر جلفا به بهره برداری رسید
محسن صالحينيا همچنين در بازدید از ناحیه صنعتی زنوز، صنایع خاک چینی و ناحیه صنعتی تولید مبل مرند اظهار داشت: با تخصیص اعتبار لازم، در آینده بسیار نزدیک، طرح آب رسانی به ناحیه صنعتی زنوز برای راه اندازی کارخانه تولید الیاف شیشه اجرایی خواهد شد.
شهرک صنعتی هادیشهر جلفا در زمینی به مساحت ۱۵۳ هکتار با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، عملیات اجرایی این شهرک صنعتی از سال 1389 آغاز شده بود و امروز با حضور محسن صالحینیا معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران و برخی مسئولان محلی، برای سرمایه گذاری در بخشهای صنایع شیمیایی، غذایی، سلولزی، کانی فلزی و غیرفلزی، نساجی و برق و الکترونیک بهره برداری شد.
اجرا و تکمیل شهرک صنعتی هادیشهر در مجموع بیش از ۷۰ میلیارد ریال هزینه دربر داشته و از محل اعتبارات استانی و داخلی شرکت شهرکهای صنعتی آذربايجان شرقي تأمین شده است.
هم اکنون همه زیرساختها، از جمله برق، گاز، آب و راه ارتباطی در این شهرک فراهم بوده و با شرایط و تسهیلات ویژه به متقاضیان واگذار میشود.
پرداخت ۱۰ درصد مبلغ کل بهای زمین و بازپرداخت ۳۶ ماهه ۹۰ درصد مبلغ باقی مانده، از شرایط ویژه سرمایه گذاران در این شهرک صنعتی است.
بر اساس این گزارش، قرار گرفتن و دسترسی آسان به محور ارتباطی جلفا ـ تبریز، نزدیکی به منطقه آزاد تجاري صنعتي ارس و چشم انداز طبیعی زیبا از ویژگیهای منحصر به فرد شهرک صنعتی هادیشهر است.
طرح آب رسانی به ناحیه صنعتی زنوز عملیاتی میشود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنين در بازدید از ناحیه صنعتی زنوز و شركت صنایع خاک چینی اظهار داشت: با تخصیص اعتبار لازم، در آینده بسیار نزدیک، طرح آب رسانی به ناحیه صنعتی زنوز برای راه اندازی کارخانه تولید الیاف شیشه اجرایی خواهد شد.
فرماندار مرند نيز در جريان اين بازديد گفت: طرح الیاف شیشه مرند تنها کارخانه الیاف شیشه کشور است و در زمینی به مساحت ۱۱ هکتار احداث میشود.
داود گرشاسبی اعلام کرد: این طرح جزء فنآوریهای برتر بهشمار میرود و جزء ۳۰ طرح تعریف شده در برنامه پنجم توسعه کشور است که کلیات اجرای آن در سازمان برنامه و بودجه انجام شده و ۵ خرداد امسال هم در کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد بیش از ۲ هزار میلیارد تومان به این طرح اختصاص یافته است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون دو کشور آمریکا و چین، فنآوری راه اندازی طرح الیاف شیشه را در جهان دارا هستند.
ساماندهي و بهبود وضعيت كارگاههاي مبل مرند ضروري است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با حضور در مرند، از تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت.
محسن صالحینیا در نشست بررسی مشکلات واحدهای تولیدی مرند نيز صنعت مبل اين شهرستان را دارای پتانسیل بالایی در سطح کشور دانست و گفت: با توجه به میزان اشتغال در کارگاههای مبل مرند و تعداد واحدها، ساماندهی و بهبود وضعیت آن ضروری است.
وي ضمن اشاره به ضرورت توجه به توسعه شهرکهای صنعتی موجود و ایجاد نواحی صنعتی جدید در مرند خاطرنشان کرد: برای این منظور باید کارگروهی متشکل از مسئولان شهرستانی و استانی تشکیل شود تا با رفع محدودیتها، شاهد رونق تولید بوده و از ظرفیتهای موجود برای آغاز فعالیت شهرکها بهره ببریم.
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران اظهار داشت: برای تأمین آب مورد نیاز شرکت الیاف شیشه مرند، در گذشته اقداماتی انجام شده و ما نیز سعی میکنیم با تخصیص منابع، عملیات آب رسانی را انجام دهیم.
صالحینیا در مورد توسعه فعالیتهای شرکت خاک چینی مرند نیز افزود: ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز سفارش شده و کارهای شهرک خصوصی برای انجام فعالیتهای جانبی درحال انجام است.
وي اضافه كرد: تلاش ما نیز این است شرایط را از لحاظ تأمین مواد اولیه و خرید محصولات فراهم کنیم، چرا که راه اندازی و فعالیت آن، برای ایجاد اشتغال در منطقه بسیار مؤثر خواهد بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تفویض اختیارات در جهت حل مشکلات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در شهرستان مرند نيز اظهار داشت: این واحدها و شرکتها سعی کنند مشکلات خود، از جمله تأمین نقدینگی، مواد اولیه و موارد دیگر را با مراجعه به مسئولان پيگيري و حل کنند.
صالحينيا یادآوری کرد: واحدهای تولیدی در شرایطی هستند که اگر مواد اولیه و نقدینگی آنها تأمین شود، مشکلی برای این واحدها در بازار داخل و خارج پیش نمیآید.
وي در ادامه با بیان اینکه صنعت مبل مرند از قابلیت خوبی در کشور برخوردار است، افزود: ساماندهی و تبدیل صنعت مبل مرند به خوشه صنعتی، فرآیند میان مدتی دارد که با تلاش و حمایت مسئولان بهصورت مرحله به مرحله انجام خواهد شد.
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران تأکید کرد: با توجه به میزان اشتغال در کارگاههای مبل مرند و تعداد واحدها که توسط افراد بومی شکل گرفته، ساماندهی و بهبود وضعیت آن ضروری است.
صالحينيا گفت: مسئولان باید برای کاهش و رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی با هم تعامل و همکاری کرده و از این طریق موجب رونق تولید و تداوم و افزایش اشتغال در منطقه شوند.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، نبود آب در شهرک صنعتی شماره ۲ مرند را عامل حضور کمرنگ سرمایه گذاران و صاحبان صنایع در این شهرک و در نهایت راکد ماندن آن برشمرد و بر حل این مشکل در سریع ترین زمان ممکن تأکید کرد.
محمد حسن نژاد اظهار داشت: از دولت و شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی ميخواهيم هرچه زودتر با مکان یابی مناسب، نسبت به ایجاد نواحی صنعتی بخش یامچی و روستای هرزندات اقدام کنند.
وي با بیان اینکه فرآیند فاینانس الیاف شیشه مرند حل شده است، افزود: در حال حاضر تأکید ما بر تأمین لوله براي انتقال آب به این ناحیه است.
محمد حسننژاد درخصوص فعالیت کارگاههای مبل در مرند نیز اضافه كرد: این کارگاهها که بدون استفاده از تسهیلات دولتی و با هزینه خود، اقدام به تولید و ایجاد اشتغال کردند، باید حمایت شوند.
وی تصريح كرد: کارگاههای مبل سازی موجود در مرند بايد ساماندهی و خدمات اولیه مورد نیاز در آن ایجاد شود و در مرحله بعد، نسبت به راه اندازی شهرک تخصصی کارگاهی ـ نمایشگاهی اقدام شود.
همچنين در ادامه اين نشست، فرماندار مرند با بیان اینکه موضوع اصلی اين شهرستان در حوزه صنعت، کارگاههای مبل سازی است، گفت: هم اکنون نزدیک ۱۱۰۰ واحد کارگاهی با اشتغال حدود ۵۵۰۰ نفر در مرند فعالیت دارند.
داود گرشاسبی افزود: فعالان در عرصه مبل سازی در این شهرستان، دغدغههایی از جمله برند، هزینه بالای تولید و تأمین برق دارند که باید با حمایت ویژه مسئولان از کارگاههای مبل سازی، در راستای رفع مشکلات آنها عمل کنیم.
وي اضافه كرد: مبل مرند باید به جایگاه ویژه که در شأن آن باشد برسد و هر اقدامی که به نفع شهرستان و تولید کنندگان باشد، انجام شود.
فرماندار مرند خاطرنشان کرد: شهرک شماره دو مرند نیز مشکلاتی دارد که باید در تأمین زیرساختهای آن تسریع شود.
گرشاسبي به مشکلات شهرک صنعتی زمهریر نيز اشاره و اظهار داشت: تأمین آب این شهرک که الیاف شیشه نیز در این ناحیه ایجاد خواهد شد، از جمله مشکلات اساسی است که امیدواریم با تأمین منابع مالی، لوله کشی و انتقال آب به این شهرک اتفاق بیافتد.
تاريخ: 1398/04/12 | ساعت: ٢٠:١٠ | شناسه: ٦٦٣١ | تعداد نمايش: 2207
خروج